Vademecum RODO

Informacje na tematy związane z ochroną danych osobowych

 

Zapisz się na nasz newsletter!

Otrzymuj aktualności dotyczące RODO i RODOmanagera wprost na swoją skrzynkę email.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od SI-Consulting Sp. z o.o., ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław.

Vademecum ochrony danych osobowych RODO


Grudzień 17, 2018
a nie dałoby się prościej

Ile z tym papierologii… a nie dałoby się prościej?

Ze względu na wieloaspektowy charakter RODO firmy stają przed trudnym pytaniem: kto lub co może nam pomóc we wdrożeniu RODO?
Grudzień 13, 2018
czy to nie zbędny obowiązek

RODO zaostrza wymogi ochrony danych, ale czy to nie kolejny zbędny obowiązek?

Nie warto zwlekać z zapewnieniem odpowiednich zabezpieczeń, gdyż ich brak może skutkować karą i utratą dobrego wizerunku.
Grudzień 10, 2018
jak w praktyce się uporać z RODO

Jak w praktyce uporać się z RODO?

Przedsiębiorca przed wprowadzeniem jakichkolwiek procedur i wytycznych dla postępowania, zobligowany jest przejść przez kilka istotnych kroków
Listopad 29, 2018
sankcje, kary

RODO – czy istnieje ryzyko kar?

Naruszenie przepisów RODO może się wiązać z nałożeniem kary finansowej w wysokości do 20 mln euro lub 4 proc. rocznego światowego obrotu firmy osiągniętego w poprzednim roku obrotowym.
Listopad 27, 2018
Samodzielnie czy angażować służby?

RODO – czy można się z tym uporać samodzielnie?

Wdrożenie systemu zgodnego z RODO wymaga zmiany sposobu myślenia, a także fachowej wiedzy i współpracy z prawnikami oraz specjalistami z zakresu IT
Listopad 20, 2018
inspektor danych osobowych

Inspektor Danych Osobowych – kim jest?

Obowiązek prawidłowego przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych spoczywa na administratorze lub podmiocie przetwarzającym.
 

FreshMail.pl